OPLEIDING BEWUST OPSTELLEN

NAARDEN-VESTING

START 14 en 15 JANUARI 2023

MELD JE AAN

 

ostuniwolkenzee

FAMILIEOPSTELLINGEN BEGELEIDEN VANUIT JE ESSENTIE

UNIEK, DYNAMISCH EN VERDIEPEND

_________________

De jaaropleiding BEWUST OPSTELLEN 2023 start medio januari. Je leert familieopstellingen begeleiden vanuit je Essentie: 22 inspirerende dagen vol systemisch werk, bewust-zijn, waarnemen, voelen, ervaren, intuïtieve ontwikkeling en healing. Verfrissend nieuw en veelzijdig in opzet, voorbij oude systemen en passend bij een nieuwe tijd: liefdevol, krachtig en verbindend. 11x 2 dagen komen we samen in een kleine groep van maximaal 10 gelijkgestemde mensen in een vertrouwelijke sfeer en met ruim aandacht voor jouw eigen ontwikkeling en het leren waarnemen vanuit een verruimd perspectief, je Essentie. Life-changing voor jezelf, je naasten en iedereen die je ontmoet en hiermee van dienst kunt zijn. Deze combinatie van elementen maakt de opleiding uniek!

De opleiding brengt jou de kennis en ervaring die nodig is om familieopstellingen te begeleiden vanuit rust en liefde èn de passie van de directe ervaring van je ware zelf. Vanuit dat gevoel en die authentieke positie kun je jezelf en anderen bevrijden van de beperkende patronen en dynamieken in (familie-) systemen èn in het eigen denken, om zo ruimte te maken voor een vrij en gelukkig leven. 

 

scroll-down

WIE BEN JIJ?

_________________

Je bent op zoek naar een opleiding ‘Familieopstellingen’ in een kleine vertrouwde groep met veel aandacht voor je eigen groei en ontwikkeling en je wilt leren om op een authentieke wijze familieopstellingen te begeleiden. Dat is waar de opleiding 'Bewust Opstellen' voor staat. Een veelzijdige dynamische opleiding die geschikt is voor iedereen die de waardevolle systemische kennis en ervaring wil inzetten voor zichzelf en mogelijk ook voor anderen. Ook coaches en therapeuten die op zoek zijn naar verdieping in en verbreding van hun werk zullen met deze opleiding hun hart op kunnen halen. Je hoeft geen ervaring te hebben met familieopstellingen, je leert de systemische theorie en het opstellen vanaf de basis.

Wat essentieel is als familieopsteller is dat je zelf bereid bent om je eigen thema's aan te kijken en te helen, want alleen dan ben jij vrij en ervaren om ook anderen hierin te begeleiden. Dankzij en geheel eigen aan systemisch werk en de verruiming van je bewust-zijn, zullen tijdens de opleiding innerlijke processen op gang komen. Helend en precies wat nodig is op dat moment. Wij vragen van jou de bereidheid en openheid om dit aan te gaan. Waar nodig zullen wij je daarin vanzelfsprekend ondersteunen.

MELD JE AAN

 

meer

WIE ZIJN WIJ?

CLAUDIA JACINTHA en WIETSE DE JONG

_________________

 

claudiazwedenvierkant    wietsewebsite

 

Claudia Jacintha is trainer, opsteller, counselor en healer. Haar passie voor systemisch werk begon in 2012 toen zij onverwachts representant was in een familieopstelling en dit als wonderbaarlijk helend ervaarde. Tesamen met haar liefde voor paarden en mensen leidde dit naar de opleiding ‘Systemische coaching met paarden’ en vervolgens de opleidingen ‘Familie- en organisatie opstellingen’ bij Elmer Hendrix (IVSW). Dankzij meditatie en verdieping in het non-dualisme (Vedanta) ervaarde zij de bevrijding van ‘bewust Zijn’. Claudia combineert dit alles met een kleurrijke levenservaring en ervaring als manager in vooral non-profit organisaties. Het trainen in en begeleiden van familieopstellingen, zowel individueel als in groepen, en de individuele counseling en healingen doet zij op een bevlogen, liefdevolle en intuïtieve wijze.

Wietse de Jong is een zachtaardige en integere man, oprecht geïnteresseerd in het welzijn van mens en dier. Een innerlijke drang naar het vinden van de zin van het leven leidde Wietse uiteindelijk begin 2021 naar Claudia. Hun liefde was direct duidelijk en al heel snel volgde ook de passie voor systemische opstellingen en de bevrijdende werking daarvan. Wietse volgt nu de opleiding familie opstellingen bij het IVSW en zal als co-trainer van de opleiding 'Bewust Opstellen' zijn sensitiviteit en helderheid inzetten. In zijn dagelijks werk is Wietse adviseur, programmamanager en coachend leidinggevende, met 35 jaar ervaring in projectomgevingen van zowel commerciële- als overheidsorganisaties.

Samen volgden Wietse en Claudia de opleiding ‘Geestelijke heelkunde’ (Heremitage) en de kennis en vaardigheden op het gebied van deze unieke healingmethode zullen zij meenemen in de enthousiaste wijze waarop zij lesgeven, coachen en dienstbaar zijn aan iedereen die zij op hun pad ontmoeten.

 

scroll-down

 

SAMEN ERVAREN, ONTWIKKELEN en GENIETEN

_________________

vrouwenopstellingenvierkant

moojifavorite22

moederdochter2

 

scroll-down

 

INHOUD OPLEIDING BEWUST OPSTELLEN

_________________

 • Systemische theorie gebaseerd op het gedachtengoed van Bert Hellinger, grondlegger van het systemisch werk: familieopstellingen, systemen, de drie gewetens, dynamieken, interventies, systemische zinnen, het genogram.
 • Leren werken met verschillende vormen en representanten: in groepen en individueel, met mensen of vloerankers, in de mind, tafelopstellingen (met poppetjes en kristallen), familieopstellingen met paarden en in de natuur met bomen etc.
 • Veel oefeningen en uitgebreide nabespreking daarvan waarin je leert: toepassen van de theorie, systemische wijze van vragen stellen en kijken (fenomenologisch waarnemen), vergroten van je systemische sensitiviteit.
 • Veel opstellingen doen en ervaren, leren begeleiden, vaardigheden opbouwen en zelfvertrouwen opbouwen.
 • Het oefenen en opstellen doen we in de groep onderling en we werken veel met gastcliënten, die door de deelnemers zelf uitgenodigd kunnen worden vanaf dag 5.
 • Filosofie, kosmologie en meditaties om je bewustzijn te verruimen, bewust leren waarnemen vanuit je Essentie (Wie ben jij? Vanuit welke ‘positie’ neem jij waar?). Gebaseerd op de oude Indiase Vedanta traditie. Vedanta gaat er van uit dat de mens in essentie goddelijk is en dat het doel van ons leven is om deze essentie te ervaren.
 • Oefeningen en meditaties gericht op het vergroten van je lichaamsbewustzijn en je intuïtieve waarnemingsvermogen.
 • Een dagworkshop "Gronden en grenzen" van Ella van Buren van Helend Bewegen maakt deel uit van de opleiding.
 • Alle 22 dagen van de opleiding hebben een eigen thema.
 • De vertrouwde setting van de groep is uitnodigend om zelf je eigen innerlijke processen aan te gaan en blokkades te helen om jezelf vrij te maken, wat nodig is om zuiver waar te nemen en oordeelloos te kunnen zijn naar jezelf en anderen.
 • De opleiding is een innerlijke reis voor jezelf, een geweldige mogelijkheid om een prachtig ambacht te leren, of je dat nu alleen voor je eigen ontwikkeling en jouw familiesysteem doet of dat je daadwerkelijk opstellingen wil gaan begeleiden.
 • Na succesvol afonden van de opleiding ontvang je een certificaat.

 

ostunibomenzonsondergang

PRAKTISCHE INFORMATIE

_________________

DATUM EN TIJD

 • De jaaropleiding 2023 bestaat uit 22 dagen, elk met een eigen thema, bestaande uit 11x een 2-daagse.
 • Het eerste weekeinde is op zaterdag en zondag 14/15 januari 2023, daarna vrijdag en zaterdag 10/11 februari, 10/11 maart, 7/8 april, 12/13 mei, 9/10 juni, 7/8 juli, 8/9 september, 6/7 oktober, 10/11 november, 8/9 december.
 • Lesdag is van 9.30 - 17.00 uur. Inloop vanaf 9.00 uur. We serveren een biologische lunch op locatie.
 • Intervisie bijeenkomsten organiseren deelnemers onderling tussen de lessen door om veel te kunnen oefenen, ervaren en doen.

 KOSTEN

 • € 3495,00 (excl 21% btw) inclusief biologische koffie, thee en lekkers tussendoor.
 • Vroegboekkorting van € 250,00 als je je aanmeldt vóór 1 november 2022.
 • Lunch is bij de prijs inbegrepen, we serveren op de locatie een heerlijke biologische vegetarische lunch.
 • Inschrijfgeld € 300,00, te betalen binnen 14 dagen na inschrijving en ontvangst van de factuur.
 • Betaling van het inschrijfgeld stelt jouw deelname garant. 
 • Het overige opleidingsgeld betaal je uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de opleiding.
 • Betalingsregeling is in overleg mogelijk.

EXTRA'S

 • Een individuele systemische counseling sessie of energetische healing van Claudia in de eerste 3 maanden van de opleiding.
 • Gratis deelname als representant aan de workshops familieopstellingen liefde-leven-leiderschap.
 • Lesboek 'Familieopstellingen begeleiden vanuit je Essentie'.

INTAKEGESPREK

 • Na je aanmelding ontvang je van mij bevestiging en een uitnodiging voor een intakegesprek.
 • Tijdens het intakegesprek kunnen we kennis maken en samen kijken of de opleiding bij jou past.
 • Na het intakegesprek en de betaling van het inschrijfgeld is je inschrijving voor de opleiding definitief.

LITERATUUR en STUDIEBELASTING

 • We gaan ervan uit dat je de volgende boeken tijdens de opleiding leest:
 • Bert Hellinger, grondlegger van het systemisch werk: 'De verborgen dynamiek van familiebanden'
 • Elmer Hendrix, IVSW (hier hebben Claudia en Wietse beiden hun opleidingen genoten): 'Zinnen die de ziel raken' en 'Tao en de kunst van familieopstellingen'
 • Daarnaast verwachten we dat je tenminste vier boeken leest uit de literatuurlijst, over zowel familieopstellingen als bewustzijnsontwikkeling.
 • De studiebelasting is naast de lesdagen ongeveer 6 uur per week, bestaande uit intervisie bijeenkomsten, het lesmateriaal en de literatuur.
 • Tijdens de opleiding verwijzen wij regelmatig naar engelstalige teksten en video's als extra lesmateriaal.

LOCATIE

 • De opleiding geven we op de prachtig ingerichte en sfeervolle locatie VILA VERDE in Naarden-Vesting.
 • Adres: Kooltjesbuurt 13, 1411 RZ Naarden.
 • Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de nabije omgeving.
vilaverde1vilaverde2vilaverde3

 

MELD JE AAN!