OPLEIDING BEWUST OPSTELLEN

NAARDEN-VESTING

START NAJAAR 2023

MELD JE AAN

 

ostuniwolkenzee

FAMILIEOPSTELLINGEN BEGELEIDEN VANUIT JE ESSENTIE

UNIEK, DYNAMISCH EN VERDIEPEND

_________________

De jaaropleiding BEWUST OPSTELLEN start in het najaar 2023. De opleiding is uniek in haar soort! Je leert familieopstellingen begeleiden vanuit je Essentie, met werkelijk aandacht voor jouw heelwordingsproces.
Uniek dankzij de combinatie van systemisch werk met healing, intuÏtieve ontwikkeling, lichaamsbewustzijn en verruiming van je bewustzijn.
Verder zijn het maar liefst 22 inspirerende dagen, elk met een eigen thema, een dynamisch geheel van waarnemen, voelen, ervaren, verbinden, loslaten, reflecteren en doen.
Verfrissend nieuw en veelzijdig in opzet, voorbij oude systemen en passend bij een nieuwe tijd:
liefdevol, krachtig en verbindend.
We komen daarom samen in een kleine groep van maximaal 10 gelijkgestemde mensen in
een vertrouwelijke sfeer.
De ruime aandacht voor jouw eigen ontwikkeling en de heling van je systeem op meerdere lagen vanuit verschillende disciplines geven jou de kans om jezelf te bevrijden van wat in de weg staat van
een vrij en gelukkig leven!

De opleiding brengt jou de kennis en ervaring die nodig is om familieopstellingen te begeleiden vanuit rust en liefde èn de passie van de directe ervaring van je ware zelf.
Vanuit dat gevoel en die authentieke positie kun je jezelf en anderen bevrijden van trauma en de beperkende patronen en dynamieken in (familie-) systemen èn in het eigen denken.
Life-changing voor jezelf, je naasten en iedereen die je ontmoet en hiermee straks van dienst kunt zijn.

 

scroll-down

WIE BEN JIJ?

_________________

Je bent op zoek naar een opleiding ‘Familieopstellingen’ waar je leert om op een authentieke wijze familieopstellingen te begeleiden, vanuit je Essentie. Je wil jezelf verder ontwikkelen op het gebied van intuïtie, lichaamsbewustzijn, healing en bewust-Zijn. Je vindt het fijn dat er ruimte en aandacht is voor jouw heelwordingsproces en dat er veel mogelijkheden zijn om te oefenen en te ervaren. Daarom zoek je een opleiding in een kleine vertrouwde groep waar naast een gedegen basis systemische theorie ook creatieve invulling is gegeven aan vernieuwing. Je houdt ook van een vertrouwde en mooie omgeving waarin je je vrij voelt om je open te stellen en je vrij en fijn te voelen.  

Als dit is wat je zoekt, dan sluit dat aan bij wat ik voel dat een opleiding mag betekenen in deze bijzondere tijd waarin we naar een nieuwe wereld toe bewegen. Ik geef aan de opleiding een heel eigen en liefdevolle touch. De opleiding BEWUST OPSTELLEN is, met andere woorden, een veelzijdige dynamische opleiding die geschikt is voor iedereen die de waardevolle systemische kennis en ervaring wil inzetten voor zichzelf en mogelijk ook voor anderen. Ook als je op zoek zijn naar verdieping in en verbreding van je werk zul je met deze opleiding jouw hart op kunnen halen. Je hoeft geen ervaring te hebben met familieopstellingen, je leert de systemische theorie en het opstellen vanaf de basis.

Wat essentieel is, als mens en natuurlijk ook als familieopsteller, is dat je zelf bereid bent om je eigen thema's aan te kijken en te helen, want alleen dan ben jij vrij en ervaren om ook anderen hierin te begeleiden. Dankzij en geheel eigen aan systemisch werk, healing en de verruiming van je bewust-zijn, zullen tijdens de opleiding innerlijke processen op gang komen. Helend en precies wat nodig is op dat moment. Wij vragen van jou de bereidheid en openheid om dit aan te gaan. Waar nodig zal ik je daarin vanzelfsprekend ondersteunen.

MELD JE AAN

 

meer

WIE BEN IK?

CLAUDIA JACINTHA

_________________

 

claudiazwedenvierkant

 

Mijn naam is Claudia Jacintha. Ik ben een mens met een grote liefde voor mens en dier, moeder van een zoon van 22 jaar en healer, opsteller, counselor en trainer. Mijn passie voor systemisch werk begon in 2012 toen ik onverwachts representant was in een familieopstelling en dit als wonderbaarlijk helend ervaarde. Dit leidde mij naar de opleiding ‘Systemische coaching met paarden’ en vervolgens de opleidingen ‘Familie- en organisatie opstellingen’ bij Elmer Hendrix (IVSW). Dankzij meditatie en verdieping in het non-dualisme (Vedanta) ervaar ik de bevrijding van ‘bewust Zijn’. Ik combineer dit alles met een kleurrijke levenservaring en ervaring als manager in vooral non-profit organisaties. Het trainen in en begeleiden van familieopstellingen, zowel individueel als in groepen, en de individuele counseling en healingen doe ik op een bevlogen, liefdevolle en intuïtieve wijze.

De opleiding tot Geestelijke Heelkunde Therapeut die ik volgde bij Heremitage volgens de energetische healing methode van Marianne Looij betekende een voor mijn gevoel een voorbestemde ontwikkeling en zelfs omwenteling in het helende systemische werk wat ik tot nu toe deed. Het heeft mijn passie om dienstbaar te zijn aan de heling van iedereen die ik ontmoet en die hiervoor open staat verder aangewakkerd.
Mogen bijdragen aan het welzijn en de spirituele groei van mens en dier en de wereld mooier en lichter maken, is waarom ik hier ben.

Andere opleidingen die ik volgde in de afgelopen 25 jaar zijn: intuïtieve ontwikkeling, healing, reading, yoga, mediumschap, reiki, meditatie, lifestyle-coaching en brainmanagement mental wellness.

 

scroll-down

 

SAMEN ERVAREN, ONTWIKKELEN en GENIETEN

_________________

vrouwenopstellingenvierkant

moojifavorite22

moederdochter2

 

scroll-down

 

INHOUD OPLEIDING BEWUST OPSTELLEN

_________________

 • Systemische theorie gebaseerd op het gedachtengoed van Bert Hellinger, grondlegger van het systemisch werk: familieopstellingen, systemen, de drie gewetens, dynamieken, interventies, systemische zinnen, het genogram.
 • Leren werken met verschillende vormen en representanten: in groepen en individueel, met mensen of vloerankers, in de mind, tafelopstellingen (met poppetjes en kristallen), familieopstellingen met paarden en in de natuur met bomen etc.
 • Veel oefeningen en uitgebreide nabespreking daarvan waarin je leert: toepassen van de theorie, systemische wijze van vragen stellen en kijken (fenomenologisch waarnemen), vergroten van je systemische sensitiviteit.
 • Veel opstellingen doen en ervaren, leren begeleiden, vaardigheden opbouwen en zelfvertrouwen opbouwen.
 • Het oefenen en opstellen doen we in de groep onderling en we werken veel met gastcliënten, die door de deelnemers zelf uitgenodigd kunnen worden vanaf dag 5.
 • Filosofie, kosmologie en meditaties om je bewustzijn te verruimen, bewust leren waarnemen vanuit je Essentie (Wie ben jij? Vanuit welke ‘positie’ neem jij waar?). Gebaseerd op de oude Indiase Vedanta traditie. Vedanta gaat er van uit dat de mens in essentie goddelijk is en dat het doel van ons leven is om deze essentie te ervaren.
 • Oefeningen en meditaties gericht op het vergroten van je lichaamsbewustzijn en je intuïtieve waarnemingsvermogen.
 • Een dagworkshop "Gronden en grenzen" van Ella van Buren van Helend Bewegen maakt deel uit van de opleiding.
 • Alle 22 dagen van de opleiding hebben een eigen thema.
 • De vertrouwde setting van de groep is uitnodigend om zelf je eigen innerlijke processen aan te gaan en blokkades te helen om jezelf vrij te maken, wat nodig is om zuiver waar te nemen en oordeelloos te kunnen zijn naar jezelf en anderen.
 • De opleiding is een innerlijke reis voor jezelf, een geweldige mogelijkheid om een prachtig ambacht te leren, of je dat nu alleen voor je eigen ontwikkeling en jouw familiesysteem doet of dat je daadwerkelijk opstellingen wil gaan begeleiden.
 • Na succesvol afonden van de opleiding ontvang je een certificaat.

 

ostunibomenzonsondergang

PRAKTISCHE INFORMATIE

_________________

DATUM EN TIJD

 • De jaaropleiding 2023 bestaat uit 22 dagen, elk met een eigen thema, bestaande uit 11x een 2-daagse.
 • Data voor de jaaropleiding die start in het najaar van 2023 volgen nog!
 • Lesdag is van 9.30 - 17.00 uur. Inloop vanaf 9.00 uur. We serveren een biologische lunch op locatie.
 • Intervisie bijeenkomsten organiseren deelnemers onderling tussen de lessen door om veel te kunnen oefenen, ervaren en doen.

 KOSTEN

 • € 3495,00 (excl 21% btw) inclusief biologische koffie, thee en lekkers tussendoor.
 • Vroegboekkorting van € 250,00 als je je aanmeldt vóór 1 juli 2023.
 • Lunch is bij de prijs inbegrepen, we serveren op de locatie een heerlijke biologische vegetarische lunch.
 • Inschrijfgeld € 300,00, te betalen binnen 14 dagen na inschrijving en ontvangst van de factuur.
 • Betaling van het inschrijfgeld stelt jouw deelname garant. 
 • Het overige opleidingsgeld betaal je uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de opleiding.
 • Betalingsregeling is in overleg mogelijk.

EXTRA'S

 • Een individuele systemische counseling sessie of energetische healing van Claudia in de eerste 3 maanden van de opleiding.
 • Gratis deelname als representant aan de workshops familieopstellingen liefde-leven-leiderschap.
 • Lesboek 'Familieopstellingen begeleiden vanuit je Essentie', geschreven door Claudia.

INTAKEGESPREK

 • Na je aanmelding ontvang je van mij bevestiging en een uitnodiging voor een intakegesprek.
 • Tijdens het intakegesprek kunnen we kennis maken en samen kijken of de opleiding bij jou past.
 • Na het intakegesprek en de betaling van het inschrijfgeld is je inschrijving voor de opleiding definitief.

LITERATUUR en STUDIEBELASTING

 • Ik ga ervan uit dat je de volgende boeken tijdens de opleiding leest:
 • Bert Hellinger, grondlegger van het systemisch werk: 'De verborgen dynamiek van familiebanden'.
 • Elmer Hendrix, IVSW (o.a. bij Elmer heeft Claudia haar opleidingen genoten): 'Zinnen die de ziel raken' en 'Tao en de kunst van familieopstellingen'.
 • Anodea Judith: 'Chakra psychologie'.
 • De studiebelasting is naast de lesdagen ongeveer 6 uur per week, bestaande uit intervisie bijeenkomsten, het lesmateriaal en de literatuur.
 • Tijdens de opleiding verwijzen wij regelmatig naar engelstalige teksten en video's als extra lesmateriaal.
 • Daarnaast verwachten we dat je tenminste drie boeken uit de literatuurlijst leest over zowel familieopstellingen, healing als bewustzijnsontwikkeling.

  LITERATUURLIJST

LOCATIE

 • De opleiding geef ik op de prachtig ingerichte en sfeervolle locatie VILA VERDE in Naarden-Vesting.
 • Adres: Kooltjesbuurt 13, 1411 RZ Naarden.
 • Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de nabije omgeving.
vilaverde1vilaverde2vilaverde3

 

MELD JE AAN!